Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 19.03.2021

Мінцифри запускає послугу сплати податків у застосунку «Дія»

Навесні Міністерство цифрової трансформації запускає послугу сплати податків у застосунку Дія.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Мінцифра.

“Навесні ми запускаємо послугу сплати податків у застосунку Дія. Процес буде займати декілька кліків. Жодних черг, стресу та контактів з держустановою. Податкова у декілька кліків — це нова реальність для підприємців. Це ще один наш продукт, який створює екосистему для країни підприємців”, – повідомив віцепрем’єр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров на Всеукраїнському Форумі «Україна 30. Малий і середній бізнес та держава».

Федоров зауважив, що бізнес — це основа цифрової економіки. За його словами, Мінцифра робить усе для того, щоб Україна стала країною підприємців. У застосунку Дія можна буде задекларувати власні доходи та сплатити податки і збори для ФОП — єдиний податок (ЄП) та єдиний соціальний внесок (ЄСВ). А на порталі Дія будуть доступні також декларування доходів та сплата податків фізичних осіб-громадян.

“У Дії можна буде подати декларацію у кілька кліків. Застосунок автоматично підтягне інформацію про рахунок установи та суми обов’язкових зборів до сплати — як от ЄСВ. А для розрахунку ЄП людині залишиться лише внести суму доходу. Все дуже просто, зрозуміло та швидко. Також буде система сповіщень про граничні дати подачі декларацій та сплати податків”, – ідеться у повідомленні.

Серед інших проєктів для підприємців — проєкт Дія.Бізнес, направлений на те, щоб кількість бізнесів в Україні зростала. Проєкт має дві складові — онлайн-портал та офлайн центри підтримки. На порталі — понад 100 бізнес-ідей, освітні курси про бізнес і 50 видів безкоштовних консультацій: з маркетингу, фінансів, податків. А офлайн центри підтримки підприємців уже відкрито у Харкові, Миколаєві, Черкасах і у КНУ ім Т.Шевченка. Згодом такі центри планують відкрити в кожному місті України з населенням 50 000+.

Також на порталі Дія Мінцифра запустила найшвидшу реєстрацію бізнесу онлайн — ФОП можна зареєструвати з 15 хвилин, а ТОВ — за 20. Уже зараз понад 50% ФОП реєструється онлайн. Тоді як ще минулого року ця цифра була у 10 разів меншою — лише 4-6%. 260 тисяч ФОПів було відкрито минулого року через Дію.

Цієї весни також запускають автоматичну реєстрацію ФОП. Для цього вносяться зміни до законодавства про реєстрацію ФОП без участі реєстратора. Послугу презентують на Diia Summit.

Крім того, створюють віртуальну бізнес-країну для ІТ та креативної індустрії. У Мінцифри запевняють, що Дія Сity створить одні з найкращих у світі умови для ведення IT-бізнесу та дозволить Україні стати одним з найбільших світових IT-хабів.

Для компаній-резидентів Дія City діятиме податок на доходи фізичних осіб (ПДФО) у розмірі 5%, плюс 1,5% — військовий збір, а податок на прибуток замінюємо податком на виведений капітал у розмірі 9%.

“У світі є багато кейсів, коли прив’язували спеціальний податковий режим до конкретної території. І були такі вільні економічні зони. Ми ж створюємо цифрову державу, тому ми робимо віртуальну бізнес-країну. А це означає, що неважливо, де ви проживаєте — ви зможете стати резидентом Дія City онлайн”, – наголосив Федоров.

Крім того, Мінцифра запустила “послуги без чиновника” у сфері будівництва.

“Це одна з найбільш корумпованих галузей в Україні. І саме цифрові сервіси допомагають з цим боротися. Разом з Мінрегіоном ми створюємо Єдину електронну систему у сфері будівництва. Зокрема вже запустили великий портал e-construction, який робить систему прозорою. Там доступний новий Реєстр будівельної діяльності та електронні кабінети для працівників сфери. А на порталі Дія доступні 12 будівельних послуг. Потенційна економія завдяки цифровізації сфери дорівнює 734 млн грн на рік”, – повідомили у Мінцифри.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство цифрової трансформації України найближчим часом запустить бета-тест авторизації в додатку “Дія” за допомогою технології NFC.