Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 21.10.2020

Міський автобус ЗАЗ А10ЗАЗ отримає сертифікат Євро-6 і буде експортуватися в Європу

В ЗАЗ повідомили, що найближчим часом на заводі буде запущено виробництво нового 10-метрового низькопідлогового автобуса А10, який повністю відповідає європейським екологічним вимогам. Зараз підприємство проводить сертифікацію автобуса за стандартом Євро-6. У планах ЗАЗ збільшити продажі на зарубіжних ринках, в тому числі, на ринках країн ЄС. Крім того, ЗАЗ планує розширити лінійку автобусів малого класу для внутрішнього ринку.

“Крім техніки нового екологічного стандарту протягом найближчого місяця ми починаємо виробництво автобуса ЗАЗ А09, який призначений для обслуговування приміських маршрутів в Україні. Автобус буде відповідати екологічному стандарту Євро-5 і комплектуватиметься двигуном і трансмісією Mercedes-Benz. Крім цього, ми ведемо роботу над розширенням асортименту автобусів малого класу, і в цьому місяці чекаємо на отримання сертифікату на модель ЗАЗ А08 “місто”, – зазначив Микола Євдокименко, Голова Правління ЗАЗ.

У 2020 році на заводі також було налагоджено виробництво автобусів малого класу ЗАЗ А08 “передмістя” для експлуатації на приміських маршрутах і ЗАЗ А08 “шкільний” для перевезення дітей. Обидва автобуси користуються великим попитом в регіонах. До кінця року сімейство А08 поповнить модифікація “місто”: випробування нового автобуса вже завершені, і в даний момент він проходить сертифікацію на відповідність вимогам Євро-5.

Запорізький автомобілебудівний завод – найбільший виробник автомобілів в Україні. Підприємство має в своєму розпорядженні усе необхідне сучасне обладнання та висококваліфікований персонал для здійснення повномасштабного випуску автомобілів. За два десятиліття з конвеєра підприємства зійшов понад 1 млн одиниць автомобільної техніки. Підприємство має досвід виробництва легкої комерційної техніки і вантажних автомобілів. Завод також виробляє автобуси малого і середнього класу. У 2020 році на підприємстві була впроваджена система стандартизації якості Renault-Nissan-Mitsubishi Alliance – Alliance Production Way.