Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 20.02.2024

Між Мінекономіки та JICA підписано Меморандум про взаєморозуміння і співробітництво

Між Міністерством економіки України та Японським агентством міжнародного співробітництва підписано Меморандум про взаєморозуміння і співробітництво. Від Мінекономіки документ підписав заступник Міністра Володимир Кузьо

Міністерство економіки України та Японське агентство міжнародного співробітництва (JICA) відтепер спільно працюватимуть над залученням приватного сектору Японії до відбудови нашої держави. Меморандум про взаєморозуміння і співробітництво між Мінекономіки та JICA підписали 19 лютого 2024 року в Токіо заступник Міністра економіки України Володимир Кузьо та Старший віцепрезидент Японського агентства міжнародного співробітництва Андо Наокі.

«Співпраця України з JICA має давню історію, і це історія розвитку. Сьогодні ми відкриваємо нову сторінку у цій співпраці. Разом з JICA Міністерство економіки працюватиме над залученням приватного сектору до відновлення України, над залученням японських інвестицій в економіку нашої держави вже сьогодні, не чекаючи завершення війни. Ми докладатимемо максимум зусиль для стимулювання розвитку промисловості, посилення співпраці та зв’язків у таких галузях, як сільське господарство, енергетика, зелена металургія, кібербезпека, будівництво тощо. Переконана, результати цієї співпраці будуть цікавими та корисними для японських інвесторів та українського бізнесу і матимуть позитивний вплив на економіку України», – зазначила Перший віцепрем’єр-міністр України – Міністр економіки України Юлія Свириденко.

Як розповів заступник Міністра економіки України Володимир Кузьо, в  рамках співробітництва передбачено, що японська сторона, зокрема, вестиме інформаційну роботу з метою залучення японського бізнесу до відновлення, допомагатиме в питаннях побудови бізнес-планів, організовуватиме відповідні тренінги та навчання. Українській стороні надаватимуться рекомендації  щодо оптимізації умов для залучення інвестицій, різноманітні експертизи, зокрема у сфері відновлення та зростання малих і середніх підприємств, у сфері управління державними інвестиціями тощо.

«Важливим елементом співпраці буде «тестування» спроможностей сторін на пілотних проєктах. Спільно з JICA ми супроводжуватимемо такі проєкти та за результатами їх реалізації будемо вносити корективи до політики залучення інвестицій. А також плануватимемо нові заходи з інформування японського бізнесу щодо переваг інвестування в економіку України. Тобто це буде динамічне співробітництво, під час якого ми разом постійно працюватимемо на те, щоб удосконалити наявні підходи та практики», – зазначив Володимир Кузьо.

До співпраці будуть долучатися інші міністерства і відомства України, Торгово-промислова палата України, Офіс з розвитку підприємництва та експорту, Українське експортно-кредитне агентство, органи місцевого самоврядування тощо.

 

www.me.gov.ua