Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 30.08.2021

МКМТ на три роки продовжила квоти на імпорт сірчаної кислоти в Україну

Обсяг квоти збільшуватиметься щорічно на 15%

Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі (МКМТ) на три роки продовжила квотування імпорту сірчаної кислоти й олеуму (код УКТ ЗЕД 2807 00 00 00) в Україні. Про це повідомило Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.

З 1 вересня 2021 року в перший літній період обсяг квоти становить 55 427 тонн, у другій – 63 741 тонн, в третій – 73 302 тонн. Обсяг квоти збільшуватиметься щорічно на 15%, йдеться в повідомленні відомства.

«З метою захисту вітчизняних підприємств хімічної галузі комісія продовжила на три роки квотування імпорту в Україну сірчаної кислоти й олеуму», – йдеться в повідомленні Мінекономіки.

Нагадаємо, що ініціаторами продовження квотування імпорту сірчаної кислоти й олеуму в Україні виступили держпідприємство «Східний гірничо-збагачувальний комбінат», ПАТ «Сумихімпром», ТОВ «Науково-виробниче підприємство «Зоря» і ТОВ «Перше хімічне об’єднання».

Влітку 2018 року МКМТ запровадила на три роки квотування імпорту сірчаної кислоти й олеуму в Україну. На перший рік квота на імпорт в Україну сірчаної кислоти й олеуму з Білорусі становила 30,8 тис. тонн, з Росії – 8,6 тис. тонн, з інших країн – 4,3 тис. тонн.

На другий рік квоти збільшено до 32,3 тис. тонн, 9,1 тис. тонн, 4,5 тис. тонн відповідно, а на третій рік – до 33,9 тис. тонн, 9,5 тис. тонн, 4, 8 тис. тонн відповідно.

Дія захисних заходів не поширюється на імпорт з 50 країн, в тому числі з Казахстану.

Відзначимо, що раніше проти запровадження імпортних обмежень виступали деякі металургійні підприємства. Хімічні підприємства, зі свого боку, навпаки, наполягали на їх запровадженні.

 

gmk.center