Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 03.08.2020

Модернізація пунктів пропуску на кордоні з ЄС дає доступ до найбільших європейських регіональних програм

Уряд визначив ключові проблемні питання функціонування пунктів пропуску на кордоні з ЄС, зокрема у програмах для їх розбудови, за якими Україна співпрацює з іншими країнами. Про це повідомила Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина в ефірі «ОбозревательТВ».

«Ми формуємо план роботи по кожному з пунктів пропуску. Це дасть сигнал, що ми налаштовані на співпрацю, та відкриє доступ до  можливостей найбільших регіональних програм Європейського Союзу – Дунайської та Карпатської стратегій. Вони дозволять розвивати регіональну співпрацю загалом з ЄС і, зокрема, з країнами Карпатського та Дунайського регіону. Як тільки ми запустимо роботу на цих проблемних пунктах пропуску, то розблокуємо свою участь у значно ширших проектах», – розповіла Ольга Стефанішина.

Віце-прем’єр-міністр також зазначила, що пунктів пропуску має стати більше, щоб людям було комфортніше перетинати кордон. Наразі обговорюються 10 пріоритетних пунктів вздовж кордону з Європейським Союзом, де існують спільні програми з країнами-сусідами.

«Друга складова – це спільний прикордонно-митний контроль. Це коли українські та, наприклад, словацькі прикордонники проводять спільний прикордонний митний контроль і не потрібно проходити повторну перевірку на кожній стороні. У нас вже є політичні домовленості з країнами-сусідами і Єврокомісією. Усе це допоможе спростити процедури, зменшити черги та збільшити пропускну спроможність кордону зі збереженням безпеки», – пояснила Ольга Стефанішина.

Джерело: Урядовий потрал.