Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 27.01.2021

МОН має намір посилити співпрацю у сфері освіти і науки з Республікою Таджикистан

26 січня, відбулася зустріч Міністра освіти і науки України Сергія Шкарлета з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Таджикистан в Україні Назрізодою Давлаталі Хайдаром.

Під час зустрічі сторони обговорили питання стану й розвитку співпраці двох країн у сфері освіти і науки, проведення освітніх виставок університетів України в Республіці Таджикистан, відновлення традиції проведення форумів таджицьких студентів, які навчаються в закладах вищої освіти України.

Сергій Шкарлет запевнив, що Міністерство освіти і науки України підтримує іноземних студентів та зацікавлене в міжнародному партнерстві.

«Сьогоднішня зустріч сприятиме розширенню можливостей для розвитку співпраці в освітній сфері між Україною і Республікою Таджикистан. Ми маємо популяризувати освіту для іноземних студентів та налагоджувати відносини між закладами вищої освіти. Впевнений, що наші університети та наукові установи мають потенціал для взаємодії. Наразі ми опрацьовуємо проект Протоколу освітнього обміну між міністерствами обох країн», – зауважив Сергій Шкарлет.

Він додав, що між міністерствами освіти і науки України і Таджикистану підписано Угоду про співпрацю в галузі освіти, на підставі якої українська сторона щорічно надає громадянам Таджикистану 20 державних стипендій для навчання в університетах України.

Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Таджикистан в Україні Назрізода Давлаталі Хайдар, у свою чергу, висловив сподівання щодо перспектив взаємодії між обома країнами передусім у сфері вищої освіти.

«Ми цінуємо підтримку України. Наші відносини завжди були на дуже високому рівні. Сподіваюсь, будемо працювати й надалі, докладатимемо максимальних зусиль. Наша взаємодія має бути плідною передусім у сфері вищої освіти, з користю для студентів», – наголосив пан Посол.

Джерело: Урядовий портал.