Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 06.08.2020

МОЗ залучає міжнародних експертів для розробки Концепції розвитку електронної системи охорони здоров’я

Міністерство охорони здоров’я України активно працює над розробкою та узгодженням Концепції розвитку електронної системи охорони здоров’я, залучаючи до цього як вітчизняних, так і іноземних фахівців.

Про це повідомив заступник Міністра охорони здоров’я з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Ярослав Кучер на щоденному брифінгу в середу 5 серпня.

Єдина Концепція розвитку електронної системи охорони здоров’я визначає конкретний вектор, за яким будуть рухатися всі учасники процесу. Документ визначатиме ті пріоритетні проекти, над якими МОЗ буде працювати спільно з іншими учасниками ринку.

“Наразі йде активна робота щодо розробки та узгодження Концепції розвитку електронної системи охорони здоров’я. На жаль, цього не було зроблено попередніми командами Міністерства. Ми маємо розробити правила і рухатись за ними”, – зазначив Ярослав Кучер.

Він повідомив, що планується створення робочої групи з підготовки документа. Окрім українських експертів, до підготовки Концепції також залучатимуться міжнародні фахівці.

“Ми залучаємо всіх, хто брав у цьому участь на різних етапах. Для нас важливі думки і пропозиції. Ми також налагоджуємо контакти з такими країнами, як США, Канада, Швейцарія, Ізраїль, Естонія та Японія. Ми вивчаємо їхній досвід, щоб запровадити його в Україні”, – додав заступник Міністра охорони здоров’я.

Ярослав Кучер також підкреслив, що для МОЗ максимально важлива співпраця з медичними інформаційними системами, які є партнерами Міністерства у впровадженні цифрових технологій у медичній галузі. Наразі МОЗ та МІС домовилися про підписання меморандуму про співпрацю, в якому будуть задекларовані спільні цінності та бачення розвитку ринку ІТ-послуг у медицині.

Джерело: Урядовий портал.