Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 09.03.2021

Ми відкриті для впровадження спільних концесійних проектів у морському секторі разом з данським бізнесом

Міністр інфраструктури України Владислав Криклій провів робочу зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Королівства Данія в Україні Оле Егберг Міккельсеном 5 березня, у Києві.

Сторони обговорили перспективи співпраці між обома країнами за різними інфраструктурними напрямками, зокрема у морському секторі. Участь у зустрічі також взяли голова Проектного офісу «SPILNO» Тарас Бойчук, представники Посольства Данії в Україні та Міністерства.

Владислав Криклій поділився планами відомства у впровадженні перспективних проектів державно-приватного партнерства у морському секторі та розповів, що наразі у співпраці з ЄБРР та IFC Мінінфраструктури активно працює над забезпеченням успішного запуску тендерів щодо 2-х наступних концесійних проектів у Чорноморському морському порту. Це концесії залізнично-поромного комплексу, а також першого і контейнерного терміналів. «Представники ЄБРР та IFC вже погодились профінансувати підготовку техніко-економічного обґрунтування (ТЕО) та конкурсної документації щодо проекту концесії залізнично-поромного комплексу в порту «Чорноморськ». Крім цього, триває підготовка пре-ТЕО концесії першого та контейнерного терміналів Чорноморського порту. Попередні результати дослідження очікуються в березні 2021 року, після чого Мінінфраструктури прийматиме рішення про доцільність підготовки ТЕО», – відмітив Владислав Криклій.

За його словами, відомство очікує, що концесійні конкурси за проектами в Чорноморському порту будуть оголошені до кінця поточного року. «Ми відкриті для впровадження спільних концесійних проектів у морському секторі разом з данським бізнесом і будемо раді бачити данські компанії серед учасників майбутніх відкритих тендерів», – підкреслив Владислав Криклій.

Сторони також обговорили можливу участь данської сторони в інших концесійних проектах у морських портах і в реалізації Першої програми державно-приватного партнерства у дорожній галузі.

Джерело: Урядовий портал.