Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 11.02.2021

Ми зацікавлені у співпраці з бельгійським портом Гент

Міністерство інфраструктури України максимально зацікавлене у потенційній співпраці з бельгійським портом Гент у впровадженні перспективних концесійних проектів у портовій галузі, а також у наданні консультативної та іншої фахової підтримки іноземних колег.

Про це повідомив Міністр інфраструктури України Владислав Криклій під час свого візиту до Гентського порту, який відбувся у рамках робочої поїздки урядової делегації на чолі з Прем’єр-Міністром України Денисом Шмигалем до Брюсселя.

«Одним із пріоритетних напрямів діяльності Міністерства є реалізація перспективних інфраструктурних проектів із залученням механізмів державно-приватного партнерства. І ми вже маємо успішні приклади такої співпраці. Це передача в концесію перших морських портів України «Ольвія» і Херсон із загальним обсягом інвестицій близько 134 млн доларів. Тому ми продовжуємо підготовку наступних інвестпроектів у морській та іншій галузях і були б дуже вдячні за вашу фахову допомогу та підтримку в розвитку українських портів», – зазначив Владислав Криклій.

Серед потенційних напрямків співпраці з портом Гента Міністр відмітив:

  • розвиток мережі внутрішніх водних шляхів і внутрішніх мультимодальних перевезень;
  • проектування та впровадження сучасних систем портового зв’язку;
  • експлуатацію та технічне обслуговування шлюзів;
  • доступність морських портів і ефективне управління портовим трафіком;
  • портові збори;
  • пріоритетність у розвитку портів;
  • ефективне управління річковими причалами.

Владислав Криклій також ознайомив представників порту з найближчими планами та ініціативами Міністерства у впровадженні проектів ДПП та подальшому реформуванні галузі.

Довідково

Гент – другий за значенням порт Бельгії, розташований в усті річок Шельди та Лис та з’єднаний з морем 32-кілометровим штучним каналом. У порту обробляються такі імпортні вантажі як залізна руда, вугілля, паперова маса, нафта, зерно, а також експортні – продукція сталеливарної та металургійної промисловості, очищені нафтопродукти, цемент.

Сумарний обсяг морських вантажоперевезень порту Гент становить 24 млн тонн.

Гент має сучасне обладнання для навантаження й розвантаження вантажів і найбільший в Західній Європі термінал для прийому зерна.

Джерело: Урядовий портал.