Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 07.02.2020

Ми зробили головний крок для лібералізації автомобільних перевезень між Україною та Республікою Білорусь

6 лютого 2020 року, Міністр інфраструктури України Владислав Криклій та Міністр транспорту та комунікацій Республіки Білорусь Олексій Авраменко підписали Протокол між урядами України та Республіки Білорусь про внесення змін до Угоди між урядами двох країн про міжнародне автомобільне сполучення від 17 грудня 1992 року, повідомляє Урядовий портал.

Зазначеним Протоколом передбачається звільнення від дозвільної системи автомобільні перевезення вантажів та пасажирів в нерегулярному сполученні.

Білорусь стала третьою країною, з якою підписано повну лібералізацію вантажних перевезень. До цього в травні 2016 року такий документ було підписано зі Швейцарією, а в червні 2019 року –  з Великою Британією.

Владислав Криклій зазначив, що підписання цього документа – важливий крок для галузі, адже відсутність бар’єра у вигляді дозволів надає нові можливості не тільки для автомобільних перевезень, а й для розвитку товарообігу між країнами. Перевізники не залежатимуть від кількості дозволів, не втрачатимуть час на їх оформлення. Це також зменшить фінансове навантаження для перевізників. «Ми зробили головний крок, необхідний для лібералізації автомобільних перевезень між Україною та Республікою Білорусь. Впевнений, що Верховна Рада не буде зволікати з ратифікацією цієї угоди. Ще 2 роки тому, двосторонні дозволи Республіки Білорусь були в надзвичайному дефіциті, а підписання Протоколу нівелює будь-які ризики створення дефіциту дозволів на цьому напрямку в майбутньому», – заявив Міністр інфраструктури  Владислав Криклій.

Підписаний Протокол забезпечить активізацію процесу двосторонніх міждержавних зв’язків між Україною та Республікою Білорусь, який матиме позитивний ефект, як для транспортної галузі, так і для інших сфер.