Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 13.12.2023

Микола Сольський: У нас мають бути зручні правила для бізнесу

Змін до другого етапу земельної реформи не буде. З 1 січня запрацює земельний ринок для юридичних осіб як і планувалось. На цьому наголосив Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський під час конференції УКАБ «Ведення агробізнесу в Україні», яка відбулась у Києві.

«З нового року у нас новий етап земельної реформи. Ніяких змін ми не плануємо. Це означає, що з нового року землю можуть купувати юридичні особи», – підкреслив Микола Сольський.

Він наголосив, що війна спонукає навпаки пришвидшувати реформи, а не сповільнювати.

«Маємо рухатись в сторону лібералізації, а не жорсткого регулювання. Тому що війна – це причина навпаки рухатись швидше з реформами. В першу чергу ми маємо самі дбати про себе. Бізнес сентиментами не керується. У нас мають бути зручні правила, не гірші ніж в країнах, де готові вкладати гроші», – підкреслив Міністр агрополітики.

Він підкреслив, що Україні вдалося організувати морський коридор, який зараз успішно працює для експорту в тому числі аграрної продукції.

«Було сміливе рішення, щоб морем керували ми самі. Це дало результати. Море працює, і кожен з нас це відчуває», – зазначив Міністр.

Участь в конференції також взяв заступник міністра Маркіян Дмитрасевич. Він зауважив, що українське аграрне законодавство зараз проходить важливий етап адаптації до європейських норм. І бізнесу також  варто ретельно готуватись до конкуренції на європейському ринку. Зазначивши, що для українського аграрного сектору членство в ЄС – це багато можливостей, а також певні виклики. Він наголосив, на необхідності вже враховувати норми ЄС в плануванні діяльності аграрних підприємств.

Довідково: 

В межах ХV Міжнародна конференція «Ведення агробізнесу в Україні» представники влади та бізнесу разом обговорюють можливості та перспективи наступного аграрного сезону. Серед тем обговорення: прифронтовий агробізнес, адаптація аграрного сектору в умовах євроінтеграційних процесів,  реінтеграція ветеранів в агробізнесі.

minagro.gov.ua