Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 20.11.2019

«Митний безвіз» з ЄС може набути чинності в 2021

Заступник міністра розвитку, економіки, торгівлі та сільського господарства – торговий представник України Тарас Качка заявив, що Україна і ЄС під час переговорів у форматі Комітету асоціації в торговому складі розпочали діалог про взаємне визнання уповноважених економічних операторів, або про підготовку так званого «митного безвізу».

За його словами, в Україні вже ухвалено відповідне законодавство, над запровадженням якого сторони будуть спільно працювати протягом 12 місяців.

«Таким чином, десь на кінець наступного року ми можемо вийти на етап початку переговорів про взаємне визнання. Тоді ми вийдемо на формалізований «трек», це вже не буде політична обіцянка. Якщо такі формальні переговори розпочнуться, десь у 21 році ми можемо отримати «митний безвіз», – сказав Качка.

Він зауважив, що такого роду угода з ЄС стосуватиметься українських експортерів та імпортерів, – всіх компаній, які торгують з Євросоюзом. За його словами, на практиці це може означати, що українська митниця буде інтегрована в митну систему Європейського Союзу, що може дозволити, наприклад, українському експортеру, який має статус уповноваженого економічного оператора, перевозити товар до Німеччини.

«Ми маємо велику підтримку з боку Євросоюзу, тому що тут всі розуміють: це буде означати зняття обмежень на товарообіг і дуже істотне зниження всіх корупційних ризиків», – додав Качка.