Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 15.07.2021

Митники за пів року виявили порушень майже на 1,5 мільярда

Працівники Державної митної служби у січні-червні 2021 року виявили порушень митних правил майже на 1,5 млрд грн.

Як передає Укрінформ, про це повідомили в пресслужбі Держмитслужби.

«За перші 6 місяців поточного року митниці Держмитслужби виявили майже 7 тис. порушень митних правил на суму майже 1,5 млрд грн. Вартість предметів правопорушень на 21% більша, ніж за аналогічний період минулого року», – йдеться в повідомленні.

Відзначається, що за результатами розгляду справ судами накладено стягнень щодо конфіскації товарів та штрафів на суму майже 750 млн грн, і цей показник майже вдвічі більше за аналогічний період 2020 року.

Безпосередньо митницями розглянуто 1765 справ про порушення митних правил, накладено штрафів на суму 96 млн грн.

Найрезонанснішими випадками порушень митних правил і контрабанди за І квартал 2021 року, зокрема, є спроба незаконного переправлення 1 т героїну до ЄС, 13 т сигарет з Об’єднаних Арабських Еміратів, а також спроба ввезти 7,5 т тютюну для кальяну.

Митники спіймали зловмисників, що намагались провезти в Україну брендовий одягу під виглядом «гуманітарної допомоги» вартістю понад 25 млн грн та вивезти скіфське золото.

Як повідомляв Укрінформ, у 2020 році працівники Державної митної служби виявили 14 тис. порушень митних правил на суму 2,6 млрд грн (вартісний показник на 15% більший, ніж за аналогічний період минулого року).

 

www.ukrinform.ua