Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 04.06.2020

МЗС координує підготовку до спрощеного візового режиму з Канадою, очікує оціночну місію найближчим часом

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба 3 квітня провів зустріч із пані Послом Канади в Україні Ларисою Галадзою.

Співрозмовники обговорили питання лібералізації візового режиму між Україною та Канадою. На запит глави МЗС, пані Посол підтвердила готовність сприяти направленню до України відповідної оціночної місії Канади.

“Ми прагнемо створювати дедалі більше можливостей вільного пересування світом для українських громадян. МЗС бере на себе координацію з українського боку процесу підготовки до спрощеного візового режиму з Канадою”, – зауважив Міністр.

Глава МЗС додав, що очікує вже найближчим часом направлення канадської оціночної місії, яка визначить рівень відповідності України критеріям включення до списку країн, громадяни яких мають право в’їзду у спрощеному порядку на територію Канади. Вона також визначить подальші необхідні кроки.

Крім того, сторони обговорили питання двостороннього порядку денного та взаємодії у міжнародних організаціях. Дмитро Кулеба окремо наголосив на важливості нарощування інтенсифікації торгівлі та інвестицій між двома країнами, чому сприятиме розширення дії українсько-канадської Угоди про вільну торгівлю на сферу послуг та інвестицій.

Довідково

Відповідно до ст.19.2 Угоди про вільну торгівлю між Україною та Канадою, 24 вересня 2019 року відбулися перші технічні консультації з питань можливого удосконалення окремих положень цього двостороннього документу та поширення його дії, зокрема на сферу послуг та/або інвестицій. Станом на сьогодні проведено три раунди техконсультацій у формі відеоконференцій. В березні в Канаді завершилися публічні консультації щодо можливої модернізації Угоди. Переважна більшість коментарів – на користь розширення Угоди. Наступним кроком є офіційне схвалення переговорів на політичному рівні, що може бути дещо ускладнено через COVID-19.

Рішення щодо включення до списку країн, громадяни яких мають право спрощеного в’їзду на територію Канади, ухвалюється на основі відповідності країни близько 40 умовам, які розподіляються за семи основними напрямами: соціо-економічні умови, міграційні питання, відповідність документів для подорожей, міркування безпеки подорожей, управління кордонами, дотримання прав людини, міркування двосторонніх відносин. На сьогодні лібералізований візовий режим з Канадою мають громадяни 27 країн та громадяни країн ЄС.

Джерело: Урядовий портал.