Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 04.11.2020

МЗС та Ukrainian Bridge розвиватимуть співпрацю ІТ-компаній України та Кремнієвої долини

3 листопада Міністерство закордонних справ та ГО «Інтернет Ініціативи» підписали меморандум про взаєморозуміння та співпрацю у рамках проекту Ukrainian Bridge задля розбудови взаємовигідної співпраці між ІТ-екосистемами Кремнієвої долини (США) та України. Сторони домовилися об’єднати зусилля з просування України як інноваційної цифрової країни, поглиблення співпраці між Україною та США, популяризації можливостей для бізнесу та інвестицій в Україні. Меморандум передбачає організацію та проведення низки публічних заходів, ділових зустрічей, тренінгів, семінарів та лекцій.

«Один із моїх пріоритетів – перетворити МЗС на сучасне цифрове Міністерство. Приємно, що Ukrainian Bridge стане одним із послів української цифрової дипломатії. Разом ми працюватимемо над відкриттям світу для України, а України – для світу, зокрема допомагатимемо українському бізнесу налагодити взаємовигідну взаємодію із партнерами у США. Синергія ІТ-шників України та Кремнієвої долини здатна дати світові проривні інновації, а українським спеціалістам – сповна реалізувати свій потенціал», – зазначив Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на церемонії підписання меморандуму.

Міністр додав, що вже близько сотні потужних технологічних компаній відкрили свої R&D офіси в Україні: «Переконаний, що успішна співпраця МЗС з українським IT-бізнесом привабить ще більше великих ІТ-компаній до нашої держави. І це дуже добре, адже йдеться про створення нових робочих місць та зміцнення позицій України на глобальному цифровому ринку», – підкреслив Дмитро Кулеба.

Координаторка Ukrainian Bridge Євгенія Беспалова відзначила важливість заходів та програм, які проходять у рамках проекту у партнерстві з відомими українськими підприємцями та інвесторами. За її словами, це відкриває можливості Кремнієвої долини для українського ІТ-ринку.

«Ми просуваємо Україну як бізнес-напрям, як вдале місце для співпраці, працюємо над відкриттям центрів розробки та інвестування в українські компанії, стартапи, інфраструктуру. Підтримка з боку Міністерства закордонних справ України надасть Ukrainian Bridge додаткової ваги та енергії», – додала Євгенія Беспалова.

Дмитро Кулеба нагадав, що створення можливостей для українського бізнесу за кордоном входить до пріоритетних напрямів роботи МЗС України, та запросив українські IT-компанії вступати до оновленої Ради експортерів та інвесторів при МЗС України (РЕІ).

Міністр привернув увагу до того, що в той самий день МЗС проводить онлайн-брифінг Посла України в США та керівників генеральних консульств України в Нью-Йорку, Сан-Франциско та Чикаго для представників українського бізнесу. Це вказує на системність зусиль зі створення можливостей для вітчизняних компаній за кордоном, зокрема у США.

Довідково

 Ukrainian Bridge – платформа просування України в Кремнієвій долині як світовому центрі інновацій та популяризації можливостей, які відкриває долина для українців. Ініціаторами проекту є Євгенія Беспалова, співзасновниця та співвласниця компанії We_Challenge, почесна громадянка штату Небраска, лідерка думки в галузі ІТ за версією ITEM, та Ярослав Ажнюк, співзасновник та співвласник компанії Petcube, який входить до списку найуспішніших молодих українців за версією Форбс «30 до 30-ти».

Джерело: Урядовий портал.