Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 08.11.2017

На біржові торги вперше виставили газ із українських підземних сховищ

Компанія «МЕТ Україна» – світовий газовий трейдер – уперше виставила на біржові торги на «Українській енергетичній біржі» газ із точкою передачі в підземних сховищах «Укртрансгазу». Про це йдеться в бюлетені аукціону, запланованому на 15 листопада.

До цього торги газом на УЕБ проводилися тільки на умовах передачі газу на віртуальній торговій точці в ГТС.

«МЕТ Україна» виставила 3 млн м3 газу з розбивкою на 30 лотів по 100 тис. м3 із поставкою в листопаді.

Стартова ціна складає 8350 грн/тис. м3, що на 100 грн/тис. м3, або 1,2% менше, ніж була стартова ціна на торгах 7 листопада, ГК «Український енергетичний альянс» і «Крафт Енерджі» та на 455 грн/тис. м3, або 5% нижче ціни НАК «Нафтогаз України».

Для участі в торгах компаніям необхідно пройти комплаенс «МЕТ Україна», умови якого оприлюднені на сайті біржі.

Уперше з природним газом на УЕБ компанія вийшла в середині липня 2017 року.

На цих торгах покупцями ресурсу можуть бути тільки компанії, що мають діючий договір зберігання газу з «Укртрансгазом» і викуплену потужність для зберігання.

Нагадаємо, що наприкінці серпня швейцарський енерготрейдер компанія MET Gas and Energy Marketing AG розпочала прямі поставки природного газу на адресу своєї дочірньої української компанії «МЕТ Україна». У вересні українська компанія імпортувала близько 3-4 млн м3 газу.

Довідка.

Українська структура «МЕТ Україна» була заснована в Києві 22 липня 2016 року зі статутним капіталом 1,5 млн грн. 100-відсотковим власником ТОВ «МЕТ Україна» виступає швейцарський MET Holding, керівник «МЕТ Україна» – Вадим Онищенко.

Джерело: Укрінформ

Джерело: Капитал