Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 03.08.2020

На Дія.Бізнес з’явився освітній серіал для підприємців про фінансову грамотність

31 липня 2020 року Міністерство цифрової трансформації України у партнерстві з Міжнародною фінансовою корпорацією (IFC), членом Групи Світового банку (World Bank Group), презентували освітній серіал «Фінансова грамотність для підприємців» на платформі Дія.Бізнес.

Освітній серіал складається з 20 серій і охоплює теми:

– Вибір правової форми підприємства та податкової системи

– Що таке виручка

– Обговорюємо операційні витрати

– Що таке EBITDA підприємства та чому вона важлива

– Говоримо про операційний прибуток та чистий прибуток, і як їх рахувати

– Чим відрізняються прибуток і гроші

– Чому прибуток не дорівнює грошам і що таке «касові розриви»

– Що таке баланс і чому він важливий

– Навіщо потрібна фінмодель та її різні сценарії

– Що таке точка беззбитковості

Заступник Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан наголосила на проблемі відсутності комплексних знань у підприємців щодо ефективного управління власними фінансами в кризовий період. «Минулого місяця Мінцифрою та партнерами було запущено першу Національну онлайн-школу для підприємців на платформі Дія.Бізнес. Сьогодні ж ми робимо наступний важливий крок, презентуючи масштабний курс «Фінансова грамотність для підприємців», — підкреслила Валерія Іонан.

Керівник діяльності IFC в Україні, Група Світового Банку, Олена Волошина зауважила, що чим краще підприємець володіє фінансовою грамотністю, тим кращими є результати його бізнесу. «Бізнес має спілкуватися однією мовою з фінансовими установами. Це мова фінансової звітності. Але ще більш важливо для бізнесу розуміння власної фінансової ефективності. Тому розуміння фінансової лексики є абсолютно необхідною умовою».

Керівник програм в Україні Фонду розвитку ефективного врядування у Посольстві Великої Британії Алекс Філпотт сподівається, що освітній серіал підвищить фінансову грамотність приватних осіб і малого та середнього бізнесу.

Заступник директора бюро співробітництва посольства Швейцарії в Україні Віктор Шуткевич наголосив на завданні передати найкращий світовий досвід українським підприємцям. «Для того, щоб працювати з банком, підприємцю треба бути фінансово обізнаним і фінансово грамотним. І освітній серіал якраз вирішує цю задачу», — заявив Віктор Шуткевич.

Старший спеціаліст з питань фінансового сектору, регіональний керівник програм розвитку цифрових фінансів та кредитної інфраструктури в Європі та Центральній Азії Міжнародної фінансової корпорації (International Finance Corporation) Заріна Одінаєва підкреслила, що питання фінансової освіти є важливим і пов’язано з розвитком цифрового виміру. «Ми розуміємо, що люди, які є одноосібними власниками бізнесу, не мають багато часу на освіту — їм треба займатися власною справою. Тому ми зробили цей курс із урахуванням цього, щоб їм простіше було його пройти за допомогою коротких серій», — заявила Заріна Одінаєва.

Пряма трансляція презентації освітнього серіалу: https://www.facebook.com/diia.business/videos/2678866182383506/

Освітній серіал «Фінансова грамотність для підприємців» на платформі Дія.Бізнес: https://business.diia.gov.ua/courses/finansova-gramotnist-dla-pidpriemciv

Підготовка освітнього серіалу стала можливою завдяки підтримці міжнародних партнерів в рамках чотирирічного проєкту IFC «Фінансова інклюзія задля економічного зростання в Україні», який реалізується у партнерстві з Державним секретаріатом з економічних справ Швейцарії (SECO) та Фондом ефективного врядування Великої Британії (GGF).

Джерело: Урядовий портал.