Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 12.10.2020

На Дніпропетровщині будують «зелену» фабрику з інвестиціями 250 млн доларів

На Дніпропетровщині заклали перший камінь у будівництво «зеленої» фабрики на «АрселорМіттал Кривий Ріг». Про це повідомляє пресслужба облдержадміністрації.

У спорудження фабрики інвестують 250 млн доларів.

«Завдяки конструктивному діалогу з бізнесом знаходимо спільні точки – зростання виробництва з одночасним зниженням навантаження на довкілля. Будівництво сучасної фабрики огрудкування на «АрселорМіттал Кривий Ріг» – гарний приклад інвестиції в модернізацію промисловості та екологію. Запуск нової лінії означає початок «озеленення» вітчизняної металургійної галузі в цілому. Зі свого боку будемо моніторити темпи її будівництва. У перспективі маємо досягти в регіоні європейських норм викидів», – підкреслив голова Дніпропетровської ОДА Олександр Бондаренко.

Зазначається, що проєктна потужність майбутньої фабрики огрудкування – до 5 млн тонн окатишів на рік. Вони стануть паливом для доменних печей. Це частково замінить агломерат, а отже, дозволить закрити два аглоцехи. Ще один наразі модернізують.

«Робота нової фабрики, разом із закриттям аглоцехів №1, 3 та реконструкцією 2-го, знизить загальний обсяг викидів забруднюючих речовин підприємства на 78 тис тонн на рік, вуглекислого газу – на 800 тис тонн. Та на досягнутому не зупинятимемося. Найближчим часом плануємо інвестувати в модернізацію підприємства ще понад 700 млн доларів», – сказав заступник генерального директора «АрселорМіттал Кривий Ріг» Володимир Теслюк.