Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 25.02.2020

На Хмельниччині створюють молочний кластер

У Хмельницькій області планують створити молочний кластер на базі сімейних молочних ферм.

Про це повідомляє прес-служба Хмельницької ОДА, пише “Агробізнес Сьогодні“.

Учасники проєкту «Сімейні молочні ферми», який реалізується кластером «Натуральне молоко» за підтримки ТОВ «УкрМілкІнвест» напрацьовують механізм спільних дій для створення кластера на базі сімейних молочних ферм.

«Створення кластеру сприятиме якісному та кількісному збільшенню нових робочих місць у вигляді самозайнятих фермерів-підприємців, збільшенню надходжень податків у місцеві бюджети та зменшенню тенденції трудової міграції за кордон», – зазначають в Хмельницькій ОДА.

Зазначається, що в рамках пілотного проекту «Сімейні молочні ферми» у 2020 році планується залучити чотири області: Хмельницька, Волинська, Рівненська і Тернопільська.

«Хмельницька область є найбільш активною серед інших областей, хоч і приєдналася до участі в проєкті нещодавно. В області уже діють 9 сімейних молочних ферм і спільними зусиллями до кінця 2020 року можемо відкрити ще 60 таких ферм», – розповіла Людмила Іващук, фінансовий радник проекту «Сімейні молочні ферми».

З 2017 року на Рівненщині розпочато великий проєкт з розвитку молочного тваринництва на селі. Проект реалізується Кластером “Натуральне молоко”, за підтримки ТОВ “УкрМілкІнвест”, та має всі перспективи стати одним з рушіїв розвитку сільської місцевості Західної України

Проект спрямований на розвиток молочного тваринництва шляхом допомоги у створенні сімейних молочних ферм та молочних кооперативів на їх основі.