Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 07.05.2021

На кордоні України й Молдови побудують новий міст за програмою Зеленського “Велике будівництво”

Шлях між Києвом і Кишиневом стане коротшим завдяки новому мосту, який побудують біля Ямполя у Вінницькій області. Укравтодор вже оголосив тендер на розробку проєкту та будівництво моста, повідомляє агентство.

Президенти Володимир Зеленський і Майя Санду напередодні домовились покращувати транспортний зв’язок між Україною та Молдовою. Будівництво мосту є частиною реалізації цієї стратегії.

Наразі зв’язок між Україною і Молдовою через річку Дністер у межах Вінницької області забезпечується єдиним мостом, який розміщений у зоні пункту пропуску «Могилів-Подільський — Отач». Також працює паромна переправа, яка не може задовольнити потреб місцевих жителів.

За словами голови Укравтодору Олександра Кубракова, будівництво мосту є стратегічним пріоритетом для програми Володимира Зеленського «Велике будівництво». Крім того, в рамках програми відремонтують 137,5 км доріг на цьому маршруті. «Тобто вже до кінця року шлях до кордону буде комфортним для проїзду», – запевняє Кубраков.

Планується, що міст через Дністер в околицях прикордонних населених пунктів Ямпіль і Косеуць буде збудовано до кінця 2022 року. Вартість проєкту оцінюють у 3,4 млрд грн. Крім самого переходу, створять під’їзди до нього: 5 км у Молдові, до траси М-2, та 1,6 км в Україні, до дороги Т-02–02 Могилів-Подільський — Ямпіль — Бершадь — Умань.

Раніше координатор «Великого будівництва», заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко показав, як у Запоріжжі зводять новий міст через Дніпро. Цей проєкт є одним з найбільш масштабних у програмі Володимира Зеленського «Велике будівництво». Міст зв’яже два береги Запоріжжя та острів Хортицю.

www.unian.ua