Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 16.04.2021

На підтримку органічного виробництва держава виділить 50 млн грн

Уряд вже підтримав напрям державної підтримки органічного виробництва. Наступним кроком буде прийняття Порядку використання коштів, щоб підтримка запрацювала вже цього року. Про це заявив Тарас Висоцький, заступник Міністра, під час V Міжнародного «Конгресу Органічна Україна 2021», інформує пресслужба Мінекономіки.

«Наразі ми фіналізуємо бачення цього напряму на рівні публічних дискусій за участю стейкхолдерів галузі. Важливо дати сигнал інвесторам, що підтримка органічної галузі — це середньострокова перспектива, як мінімум до 2025 р., тобто виробники спокійно можуть планувати та інвестувати у розвиток цього бізнесу», — зазначив він.

За словами заступника Міністра, на розвиток органічного виробництва планується виділити 50 млн грн у 2021 р. Після запуску цієї програми на основі аналізу її користування аграріями сума може бути збільшена шляхом перерозподілу з інших програм.

Попередньо фінансова підтримка буде надаватись у розмірі 5 тис. грн на 1 га оброблюваних угідь (не більше 20 га на господарство) та на 1 голову великої рогатої худоби. Також аграріям будуть відшкодовувати до 30% вартості витрат на проведення сертифікації органічного виробництва.

«Ми, як профільне міністерство, готові все зробити для того, щоб якісна органічна продукція була в наших школах, наших дитячих садочках. Ми в цілому підтримуємо довгострокові ініціативи, які націлені на сталий розвиток», — додав Тарас Висоцький.