Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 30.09.2021

На програму «Питна вода» у 2022 році потрібно понад ₴5 мільярдів – Чернишов

Державна цільова програма “Питна вода України” у 2022 році потребуватиме фінансування на рівні 5,23 млрд грн.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов під час засідання конгресу місцевих та регіональних влад при Президенті України.

“Обсяг фінансування завдань програми – 28,5 млрд грн, з них коштом державного бюджету – 16,9 млрд грн. Обсяг фінансування заходів програми на 2022 рік становитиме 5,23 млрд грн”, – сказав Чернишов.

За його словами, більшу частину коштів планується спрямувати на будівництво та реконструкцію водопровідних мереж. Міністр також підкреслив, що у проєкті держбюджету на наступний рік потрібно передбачити відповідне фінансування.

У межах програми “Питна вода” буде реалізовано понад 1700 інфраструктурних проєктів у регіонах. Насамперед, йдеться про будівництво нових та реконструкцію наявних об’єктів у сферах водопостачання та водовідведення. Реконструюватимуться також водозабірні споруди, будуватимуться станції доочистки води.

Чернишов повідомив, що на сьогодні лише 69% українців мають доступ до централізованого питного водопостачання, 48% – доступ до централізованого водовідведення. В аварійному стані знаходяться понад 30% мереж та насосних агрегатів.

Як повідомлялося, у квітні 2021 року Кабінет Міністрів затвердив розроблену Мінрегіоном концепцію загальнодержавної цільової соціальної програми «Питна вода України» на 2022-2026 роки і наприкінці червня пропонував Верховній Раді ухвалити саму програму.

 

www.ukrinform.ua