Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 14.12.2023

На ринку збільшилась конкуренція серед виробників ЗЗР

Повномасштабне вторгнення внесло корективи в роботу ринку ЗЗР. Зокрема, збільшилася конкуренція серед компаній-виробників (адже кількість завезених продуктів на 1 га збільшилась, у зв’язку зі зменшенням посівних площ через тимчасову окупацію територій і замінування).

Про це розповіла директорка департаменту продажів компанії «Хімагромаркетинг» Олена Заєць у спецпроєкті «Хімагромаркетинг про розумний підхід до економії на агрохімії та насінні», пише Kurkul.com.

Також багато господарств, розуміючи, що сезон буде дуже складним, зменшили кількість застосування ЗЗР.

«З оптимізацією витрат на захисті рослин треба бути особливо обережними. Це питання індивідуальне. За потреби кожен фермер може звернутися до нас, ми проведемо моніторинг, сплануємо сівозміну та технологічну карту по розумному вирощуванню культур. Бо всі ми розуміємо, що «не обґрунтована» економія призведе до зниження врожайності, як мінімум вдвічі, а тоді думай чому так і в чому похибка», — зазначила Олена Заєць.

За її словами, найбільше цьогоріч аграрії економили на регуляторах росту та мікродобривах. Зі спостережень працівників «Хімагромаркетинг», більшість з них шукали монопрепарати, які містять один мікроелемент, в якому була явна нестача у рослини для точкового застосування.

Однак Олена Заєць зауважує, що за звичайних умов на таке мало хто пішов би, бо ціна моно- практично однакова із комплексними препаратами та й профілактика завжди краще й дешевше: «Але, на жаль, фермер має робити жорсткий вибір».

Наразі в асортименті компанії є один регулятор росту та 9 комплексних добрив, які містять від 2 до 10 елементів. В основному це хелатні добрива, які аграрій може кількаразово використовувати упродовж сезону.

«Рецептура продуктів дозволяє їх вносити на будь-які польові культури, зокрема, в теплицях, парниках, присадибних ділянках. Маємо і ексклюзивні продукти. Це — DMPP (інгібітор нітрифікації), Стабілізатор ВВ5 (добриво, прилипач, стабілізатор Ph), Акселератор Молібден, Цереус», — додала фахівчиня.

Також в компанії розповіли, що DMPP (інгібітор нітрифікації) ще й допомагає зекономити на внесенні добрив без шкоди рослинам. Він рівномірно розподіляє азот доступний рослинам упродовж 10 тижнів, таким чином запобігаючи промиванню його в нижні шари ґрунту. Тому норму внесення добрив можна зменшити на 20-30%. Застосування інгібітора нітрифікації рекомендується разом з рідкими азотними добривами та КАС.

 

kurkul.com