У селі Каташин Вінницької області агрофірма «Україна–О» започаткувала молочний туризм.
Про це пише #ШОТАМ із посиланням на Agravery.com.
Зазначається, що в агрофірмі збудували дві нові ферми і переробний завод. Також облаштували територію. Біля однієї з ферм росте молодий сад. Багато квітів, зелених кущів, газони. До приміщень веде асфальтована дорога.
На роботизованій фермі за день надоюють від однієї корови в середньому по 30 літрів молока. Загалом у фермі за день виходить понад 4 тонни.
«Ми також збудували переробний завод. Корми маємо свої, молоко своє, раніше його продавали на завод, тепер переробляємо в себе. Ось так замкнули виробничий цикл. На такому заводі як у нас, продукцію не можна сфальсифікувати. Як і молоко на фермі», — розповідає співзасновника агрофірми Павло Каленич.
Агрофірма розвиває молочний туризм, щоб охочі могли спробувати продукцію безпосередньо на заводі.
«Екскурсію починаємо з ферми, де працюють роботи. Далі ведемо на завод. За тим, як роблять „молочку“, спостерігають з оглядової кімнати через скло.
Кімната на другому поверсі, виробничий цех внизу. Тут же дегустаційна зала», — додає Каленич.
Туристам пропонують майже всі види продукції:
На одній лінії продукцію фасують у стаканчики. На іншій — у пляшки.