Обери досвід - захисти бізнес!
вул. Загородня, 15
м. Київ, Україна, 03150
0 800 30-50-74
Опубліковано 30.06.2020

На Вінниччині роботизована молочна ферма розвиває туризм

У селі Каташин Вінницької області агрофірма «Україна–О» започаткувала молочний туризм.

Про це пише #ШОТАМ із посиланням на  Agravery.com.

Про ферму

Зазначається, що в агрофірмі збудували дві нові ферми і переробний завод. Також облаштували територію. Біля однієї з ферм росте молодий сад. Багато квітів, зелених кущів, газони. До приміщень веде асфальтована дорога.

На роботизованій фермі за день надоюють від однієї корови в середньому по 30 літрів молока. Загалом у фермі за день виходить понад 4 тонни.

«Ми також збудували переробний завод. Корми маємо свої, молоко своє, раніше його продавали на завод, тепер переробляємо в себе. Ось так замкнули виробничий цикл. На такому заводі як у нас, продукцію не можна сфальсифікувати. Як і молоко на фермі», — розповідає співзасновника агрофірми Павло Каленич.

Екскурсія

Агрофірма розвиває молочний туризм, щоб охочі могли спробувати продукцію безпосередньо на заводі.

«Екскурсію починаємо з ферми, де працюють роботи. Далі ведемо на завод. За тим, як роблять „молочку“, спостерігають з оглядової кімнати через скло.

Кімната на другому поверсі, виробничий цех внизу. Тут же дегустаційна зала», — додає Каленич.

Туристам пропонують майже всі види продукції:

  • молоко, зокрема і пряжене, і до кави,
  • кефір,
  • ряжанку,
  • йогурти, серед яких відомий грецький,
  • м’який сир,
  • сметану.

На одній лінії продукцію фасують у стаканчики. На іншій — у пляшки.