Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 13.07.2022

На Волині будують сухий порт для зберігання й експорту агропродукції

У Волинській обл. будують великий сухий порт для приймання аграрної продукції з інших регіонів, її зберігання та транспортування в країни Європи. Про це розповів голова Волинської ОВА Юрій Погуляйко, пишуть «Волинські Новини».

«Наші аграрії — великі молодці. Вони роблять усе можливе. Тому закликаю всіх виробників: коли ви збиратимете врожай, привозьте його сюди. Цього року буде дуже багато проблем із вивезенням зерна та іншої сільськогосподарської продукції. Тому ми будуємо дуже великий сухий порт. Він вміщуватиме багато тонн зерна та іншу агропромислову продукцію. Ідеться не лише про одне таке будівництво. Дуже багато наших аграріїв будуються і готуються до того, щоб приймати цьогорічний урожай. Минулорічний урожай ми зараз намагаємося допомогти вивозити», — зазначив голова ОВА.

За словами Юрія Погуляйка, Волинь готується приймати врожай із Запорізької та Миколаївської областей. Він зауважив, що регіон підходить для цього, адже тут вистачає і приміщень для зберігання, і елеваторів.

Голова ОВА нагадав, що нині значна частина українських портів окупована, що ускладнює експорт зерна.

«Ми готуємося до великого навантаження після збирання цьогорічного врожаю, який потрібно буде переміщувати до Європи. Саме через Волинь буде їхати значна частина цього врожаю. Тому потрібно працювати над тим, щоб ми могли зберігати, транспортувати врожай, допомагати всім, чим можемо. І багато людей працюють у цьому напрямку», — підсумував посадовець.

 

kurkul.com