Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 17.11.2023

На виїзд із Польщі останні кілька днів чекають до 2500 вантажівок – прикордонники

Польські перевізники продовжують блокувати рух вантажівок на трьох основних пунктах пропуску – “Ягодин”, “Рава-Руська” і “Краківець”. Через це виникли черги і на інших пунктах пропуску до Польщі.

Про це повідомив в ефірі телемарафону “Єдині новини” речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко, передає Укрінформ.

“Блокування руху для вантажівок на трьох напрямках продовжується. Станом на ранок, на території Польщі в напрямку виїзду з цієї країни в Україну знаходяться близько 2 тисяч 400 вантажних транспортних засобів. Найбільше навпроти пункту пропуску “Ягодин” – це 1 тисяча 100 вантажівок”, – сказав він.

За словами речника, за годину пропускають по кілька вантажівок у всіх напрямках. Єдиний більш-менш інтенсивний рух спостерігається у пункті пропуску “Краківець”, коли вантажівки їдуть з України.

Демченко зауважив, що перевізники почали обирати інші маршрути. «Вже кілька днів ми спостерігаємо скупчення вантажівок і навпроти пункту пропуску “Шегині”. Там знаходяться близько 1100 вантажівок», – зазначив він додавши, що загалом кількість транспортних заходів, які чекають на перетин кордону з Польщі в Україну, останні кілька днів тримається на рівні 2400-2500.

Щодо вчорашнього попереджувального страйку словацьких перевізників Демченко зауважив, що він тривав пів години і не вплинув на рух транспорту. «Кардинального перекриття руху для вантажівок не відбувалося. Черга спостерігається на території Словаччини в напрямку України – це близько 500 вантажівок», – уточнив він.

Зокрема, у напрямку пункту пропуску “Шегині” станом на ранок перебувало близько 1100 вантажівок, приблизно 300 вантажівок – на напрямку пунктів пропуску “Угринів”, “Устилуг” та “Смільниця”.

Як повідомлялося, з 6 листопада польські перевізники розпочали блокаду руху вантажівок біля трьох найбільших пунктів пропуску на кордоні з Україною: “Корчова – Краківець”, “Гребенне – Рава Руська”, “Дорогуськ – Ягодин”.

Серед вимог до уряду Польщі – повернення практики дозволів для українських перевізників; посилення для іноземців правил перевезень за ЄКМТ (Європейська конференція міністрів транспорту); неможливість реєструвати компанії в Польщі, якщо її фінансова діяльність відбувається не на території ЄС; створення окремої черги для автомобілів на номерах країн ЄС; створення окремої черги на всіх кордонах для порожніх фур, отримання доступу до української системи “Шлях”.

 

www.ukrinform.ua