Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 01.04.2024

На Закарпатті планують створити річковий порт і мультимодальний термінал

Регіональна влада вивчає питання перспектив реалізації цього проєкту

На Закарпатті вивчають питання щодо виділення земельної ділянки для будівництва на березі Тиси річкового порту і мультимодального термінала. Про це повідомив перший заступник голови Закарпатської ОВА Мирослав Білецький, йдеться в повідомленні на Facebook.

З відповідним запитом до ОВА звернулося державне підприємство «Адміністрація річкових портів».

Перспективи реалізації проєкту обговорювали під час наради з профільними департаментами управління басейном водних ресурсів Тиси та Державною прикордонною службою. Як зазначається, завдяки цьому можна організувати міжнародні перевезення Тисою із виходом до більших судноплавних річок.

«Річковий порт і мультимодальний термінал будуть першими об’єктами такого типу в межах Закарпаття. Його важливість для міжнародних перевезень для країни та нашого краю, зокрема, важко переоцінити. Вивчаємо документальну базу, проблемні питання, спілкуємося з усіма зацікавленими структурами, щоб розробити стратегію якнайшвидшої реалізації проєкту», – зауважив Білецький.

Нагадаємо, що Україна має на меті розширити експортну спроможність дунайських портів, заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль. За словами очільника уряду, протягом двох років повномасштабного вторгнення в Дунайському кластері було відкрито понад 20 нових точок перевалки. Українські порти Дунайського кластеру, за даними АМПУ, у 2023 році обробили рекордні 29 млн тонн вантажів.

 

gmk.center