ДП «Держзовнішінформ» здійснює моніторинг цін на зовнішньому і внутрішньому ринках, згідно з наказом Міністерства розвитку і торгівлі України.               Інформаційно-аналітичні продукти компанії включені Державною податковою службою України до переліку джерел інформації для отримання котирувальних цін.               Нормативно-правові акти

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 20.07.2023

На Закарпатті відкрили новий коньячний завод

На Закарпатті відкрили новий коньячний завод – тут виробляють коньяк та виноградний напій, виготовлений за коньячною технологією.

Про це у Фейсбуці повідомив перший заступник голови Закарпатської ОВА Мирослав Білецький, передає Укрінформ.

“На Закарпатті з’явився новий коньячний завод. Тут виробляють унікальний продукт – коньяк та виноградний напій, виготовлений за коньячною технологією”, – повідомив він.

За словами Білецького, виробничі потужності підприємства вражають: місткість спиртосховища – 600 тисяч літрів, продуктивність дистиляційного відділення – 1800 літрів на добу, для витримки міцних напоїв встановили 60 дубових бариків (бочок), у планах – 300.

Зазначається, що сировинною базою є виноград, який компанія вирощує на 272 гектарах закарпатських земель.

“Запуск такого підприємства у період війни – це потужний сигнал для всіх навколо. Для закарпатців – усупереч об’єктивним обставинам у регіоні відкриваються нові робочі місця, для інвесторів – наш край працює і розвивається попри все. Це надважливо для економіки краю, адже підприємство регулярно сплачуватиме податки і наповнюватиме бюджет. Зрештою, це чергова туристична та іміджева принада, яка притягуватиме на Закарпаття поціновувачів якісного українського продукту”, – зазначив Білецький.

Як повідомляється, новий завод став частиною виноробного комплексу підприємства, що охоплює три виноградні масиви, потужності первинної і вторинної переробки винограду, виносховища, лабораторію, офіси тощо”, – зазначив Білецький.

Родзинкою нового напою є те, що його витримуватимуть у бочках з-під вин, зокрема і знаної далеко за межами Закарпаття «Троянди Карпат».

 

www.ukrinform.ua