Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 01.03.2021

На Запоріжчині побудували нову сонячну електростанцію

На території заводу «Рефма» у місті Мелітополь Запорізької області побудували сонячну електростанцію. Проект у рамках перепрофілювання і відновлення підприємства реалізувала компанія Isatex Invest Group. Як повідомляє ria-m.tv, на старих заводських площах мають намір побудувати ще одну сонячну електростанцію, а також теплоелектростанцію на біомасі, пише  agronews.ua.

«Ми будемо використовувати не імпортний газ, а солому, лушпиння соняшнику, тріску. У нас на експериментальних плантаціях вирощують енергетичні рослини: топінамбур і тополю, які скошують, перетворюють у тріску, яку пресують у «зелене» вугілля для станції», – пояснює співзасновник Isatex Invest Group Олексій Фокарді.

Він зауважив, що ТЕС дозволить опалювати приміщення і, можливо, частково продавати місту електроенергію.

«Тариф у нас буде, як мінімум, на 10% нижче, ніж у Мелітополі», – уточнює підприємець.

Наразі ведуться переговори про будівництво тепличного комплексу на 60,000 м². Також в планах забудовника осучаснити обидва сквери всередині колишньої заводської території і перед колишньою прохідною з меморіальними комплексами. Архітектурна частина даного масштабного проекту поки в стадії розробки.

Зараз на 25 гектарах колишнього заводу «Рефма» відновили 84.000 м² будівель, створено близько 700 нових робочих місць. У оновлених корпусах розташувалися невеликі виробництва з металообробки, рукавів високого тиску, столів з лазерною кройкою, гідравліки, меблів, сільгоспзапчастин, а також філія АВ Метал Груп та підрозділ «Нової Пошти». Є представники великих компаній, включаючи міжнародних.

Розміщуються в індустріальній зоні також виробництва бутильованої питної води, снеків і сухофруктів і виробництва круп. На додачу, на руїнах старого заводу планують побудувати торгово-розважальний центр на 40,000 м² та індустріальні майданчики.