Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 24.11.2020

На Запоріжжі будуватимуть найбільшу в Європі берегову вітрову електростанцію

Наприкінці цього року норвежці почнуть будувати у Кирилівці, що на Запоріжжі, вітрову електростанцію потужністю 750 МВт.

Проект “Zophia” реалізує компанія NBT, передає ШоТам із посиланням на ria-m.tv.

Що відомо про вітроелектростанцію?

Станція матиме від 130 до 150 вітроустановок встановленою потужністю від 5 до 6 МВт.

Передбачається, що вітроелектростанція вироблятиме близько 1 800 000 МВт-год електроенергії.

Загальна сума інвестицій планується у розмірі 1,2 мільярда євро.

Наразі вже розроблена проектна документація і було зареєстровано повідомлення про початок будівельних робіт. Була проведена оцінка впливу реалізації проекту на навколишнє середовище, в тому числі, вивчалися види рослин і тварин поблизу місця будівництва ВЕС.

ВЕС планують ввести в експлуатацію у 2023 році. На будівництві “Zophia” орієнтовно буде задіяно понад 500 осіб.

«Для нас важливим є питання співпраці з місцевою громадою, – зазначила директор з комунікацій проекту “Zophia” Інгрід Сара Грімстад. – Ми готові спільно реалізувати соціально значущі ініціативи у таких сферах як освіта, охорона здоров’я, інфраструктура, культура і спорт».

Загалом норвезька компанія NBT планує залучити понад 15 млн євро в соціальну сферу області.

“Zophia” стане найбільшою в Європі береговою вітровою електростанцією.

Компанія NBT придбала проект будівництва вітроелектростанції на території Якимівської та Кирилівської територіальних громад області у 2019 році. У грудні того ж року між Запорізькою ОДА і компанією NBT був підписаний договір про співпрацю, у рамках якого були досягнуті домовленості про залучення інвестиції в інфраструктуру області.