Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 30.03.2020

На Житомирщині виробляють 13 видів напоїв з гарбузового соку

Українське товариство “Спориш”, яке спеціалізується на виготовленні безалкогольних напоїв та смузі, менш ніж за рік завоювало соком з гарбуза чи не всю Україну,

Комерційний директор підприємства Людмила Денисюк розповіла, що гарбузи для соків вони купляють, передає “Агробізнес сьогодні” з посиланням на SEEDS.

«Ми знайшли підприємство у Житомирській області, яке вирощує гарбузи і почали з ними співпрацю з минулого року. Ми почали своє виробництво тільки у вересні. Провели з колегами дегустації майбутньої продукції і дійшли висновку, що саме гарбуз – продукт майбутнього», – зауважила Денисюк.

Зараз є клієнти, які хочуть заключити з товариством”Спориш” договори на співпраці, щоб забезпечувати його продукцією. Це господарства, які вирощують гарбузи на постійній основі в Житомирі, Кропивницькому, Херсоні, Миколаєві, Одесі, Вінниці.

За словами Денисюк, при виробництві соків не використовуються ні барвники, ні ароматизатори, ні консерванти, ні стабілізатори, ні згущувачі.

«Для нашої продукції використовуємо тільки сам гарбуз, цукор і найрізноманітніший концентрований сік. Соки ми купуємо на підприємстві у Хмельницькій області. Зараз у нас лінійка напоїв тільки з гарбузового соку – 13 видів. До того ж ще в розробці ще 2 види соків зовсім без цукру: “гарбуз-чорниця” та “гарбуз-журавлина”», – зазначила директорка підприємства.

Вона зауважила, що найкраще продаються соки “гарбуз-ожина” та “гарбуз-слива”, а сік “гарбуз-вишня” має неймовірний смак.

Денисюк розповіла, що ідея робити соки з гарбуза з’явилася випадково.

«Залишилась від батьків присадибна ділянка. Якось дуже гарно вродили гарбузи, хотіли віддати сусідам, але вирішили зачекати і подумати, що з них можна ще зробити. Якось приїхала подруга і сказала: ми ось таке робимо. Сік. Так і почали вдома експериментувати з соками. Спочатку зробили “гарбуз-апельсин”. Рецепт відшукали в інтернеті. Але інтернет, то є інтернет – поки сам не зробив, не набив рецептуру, ніколи не дізнаєшся що то таке. Відтоді все і почалось», – поділилася підприємиця.

Також вона зауважила, що є дуже багато задумок щодо виробництва соків із інших овочів.

«Ми приймаємо активну участь у виставках, ярмарках, до нас почали звертатися люди – запитують, чи можемо ми виробляти з гарбузів повидла чи джеми. Ми вже закупили і будемо встановлювати для цих цілей новий котел», – розповіла директорка “Спориша”.