Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 01.11.2021

Над світовим автопромом нависла нова загроза

Глобальна нестача мікрочіпів вже призвела до скорочення, а в окремих випадках і повної зупинки виробництва автомобілів. Тепер світовій автомобільній промисловості загрожує дефіцит магнію. Близько 90% світових запасів магнію надходить із Китаю. Магній – це метал, який життєво важливий для виготовлення різних автомобільних компонентів. Його сплав із алюмінієм широко поширений і використовується у всьому: від паливних баків до рам сидінь та легкосплавних дисків.
Уряд Китаю через енергетичну кризу вже примусово зупинив 35 із 50 плавильних заводів із виробництва магнію, і наслідки незабаром відчуються у всьому світі. Перші ознаки того, що дефіцит магнію, що насувається, може завдати ще одного жорстокого удару по автомобільній промисловості, з’явилися наприкінці серпня 2021 року.
Комісія з розвитку та досліджень міста Юйлінь випустила повідомлення про нові обмеження на виробництво магнію в Китаї принаймні до кінця року. Через ці обмеження одні заводи повністю зупиняться, а інші скоротять виробництво наполовину. Ця подія викликала швидкий та різкий стрибок цін на метал. Потрібно було лише 30 днів, щоб це справило серйозний вплив на запаси в галузі.

За оцінками компанії-аналітика сировинних ринків Fastmarkets, з середини вересня 2021 року вартість магнію становила 40-45 тис. юанів (6207-6983 доларів) за тонну, що на 36% більше, ніж місяцем раніше. Є ознаки того, що коли з’являться звіти за жовтень та листопад, ціни виявляться ще більшими.

Таким чином, сформувався своєрідний дефіцитний «дует» – мікрочіпи/магній, що надалі може призвести до того, що вся автомобільна промисловість зазнає серйозних труднощів до початку наступного року.

 

ukrautoprom.com.ua