Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 28.02.2024

Нафта Brent подешевшала до 83,28 дол. США за барель

Ціни на нафту знижуються в середу, згідно з даними Американського інституту нафти (API), які показали впевнене зростання запасів сировини в США минулого тижня.

За оцінками API, резерви нафти в Штатах збільшуються четвертий тиждень поспіль – на 8,428 млн барелів.

Офіційні дані про запаси нафти й нафтопродуктів у США будуть опубліковані у середу, о 17:30 за київським часом.

Вартість квітневих ф’ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures за даними на 7:20 за Києвом становить 83,28 дол. США за барель, що на 0,37 дол. США (0,44%) нижче, ніж на закриття попередніх торгів. У вівторок ці контракти подорожчали на 1,12 дол. США (1,4%), до 83,65 дол. США за барель.

Ф’ючерси на сорт WTI на квітень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) знизилися в ціні на цей час на 0,3 дол. США (0,38%), до 78,57 дол. США за барель. За підсумками попередніх торгів, вартість цих контрактів збільшилася на 1,29 дол. США (1,7%), до 78,87 дол. США за барель.

Трейдери продовжують оцінювати сигнали попиту й пропозиції на ринку, а також ситуацію на Близькому Сході.

Раніше на цьому тижні президент США Джо Байден висловив сподівання, що Ізраїль і ХАМАС, які ведуть перемовини про припинення вогню в секторі Газа й звільнення ізраїльських заручників, зможуть досягти угоди до 4 березня. Проте МЗС Катару повідомило у вівторок, що сторони поки не домовилися.

Спостерігачі наголошують на нестачі пропозиції на нафтовому ринку в цей час. “Це пов’язано з вищим, ніж очікувалося, попитом у Китаї та Індії, а також затримкою у транспортуванні сировини Червоним морем через атаки єменських хуситів на судна”, – зазначає аналітик Price Futures Group Філ Флінн, слова якого наводить Market Watch.

 

enkorr.ua