Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 07.02.2024

Нафта Brent подорожчала до 78,7 дол. США за барель

Ціни на нафту еталонних марок піднялися вранці в середу, продовжуючи зростання на геополітичних ризиках.

Ціна квітневих ф’ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures на 8:09 за київським часом становить 78,68 дол. США за барель, що на 0,09 дол. США (0,11%) вище за показник на закриття попередньої сесії. У вівторок ці контракти зросли у ціні на 0,6 дол. США (0,8%), до 78,59 дол. США за барель, повідомляє ”Інтерфакс”.

Котирування ф’ючерсів нафти WTI на березень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) до вказаного часу зросли на 0,14 дол. США (0,19%), і становили 73,45 дол. США за барель. За підсумками минулої сесії вони підвищилися на 0,53 дол. США (0,7%) – до 73,31 дол. США за барель.

Обидві марки дорожчають третій день поспіль, інвестори продовжують оцінювати ризики перебоїв із постачанням на Близькому Сході.

На думку аналітиків, поки що в регіоні зберігається напруженість, ціни на нафтовому ринку формуватимуться з урахуванням відповідних побоювань, пише Trading Economics.

Єменські хусити випустили шість балістичних ракет по двох суднах у Червоному морі й Аденській затоці, повідомило Центральне командування ЗС США (CENTCOM).

”6 лютого бойовики-хусити, яких підтримує Іран, випустили шість протикорабельних балістичних ракет (ASBM) з контрольованих хуситами районів Ємену в напрямку південної частини Червоного моря й Аденської затоки”, − йдеться в повідомленні CENTCOM у соцмережі X.

Крім того, увага трейдерів спрямована на публікацію даних про тижневу динаміку запасів нафти у США. Оприлюднена напередодні статистика Американського інституту нафти (API) показала зростання резервів на тижні, що завершився 2 лютого, на 647 тис. барелів. Ринок очікував підвищення на 2,133 млн барелів.

 

enkorr.ua