Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 12.06.2023

Нафта Brent здешевшала до 74 доларів за барель

Ціни на нафту знизилися в понеділок напередодні засідання Федеральної резервної системи США, оскільки інвестори намагалися оцінити бажання центрального банку щодо подальшого підвищення ставок, тоді як занепокоєння щодо зростання попиту на пальне в Китаї і зростання пропозиції російської сирої нафти тиснули на ринок, пише Reuters.

Ф’ючерси на нафту марки Brent впали на 0,9%, до 74,11 долара за барель. Американська нафта West Texas Intermediate (WTI) коштувала 69,56 долара за барель, також знизившись на 1%.

Минулого тижня обидва контрольні показники впали вдруге поспіль, оскільки невтішні економічні дані Китаю викликали занепокоєння щодо зростання попиту в найбільшому світовому імпортері сирої нафти, компенсуючи зростання цін від Саудівської Аравії , яка пообіцяла скоротити видобуток на 1 мільйон барелів на день (б/д) у липні. .

«Ціни на нафту потрапили в зіткнення між двома протиборчими силами: ведмежими розподільниками активів, які вказують на монетарне скорочення, і оптимістично налаштованими нафтовими спекулянтами, які очікують зниження запасів у другій половині 2023 року», — зазначив Франсіско Бланч з Bank of America Global Research.

Більшість учасників ринку очікують, що центральний банк США залишить процентні ставки без змін, коли завершить свою дводенну нараду з монетарної політики в середу.

 

enkorr.ua