Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 16.06.2023

Нафта Brent здешевшала до $75,5 за барель після сильного зростання напередодні

Ціни на нафту еталонних марок знижуються вранці у п’ятницю після суттєвого підвищення на день раніше.

Трейдерів непокоїть ймовірність подальшого підйому ставок Федеральною резервною системою (ФРС) та Європейським центральним банком, що може негативно позначитися на попиті на пальне.

Котирування серпневих ф’ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures за даними на 7:57 за київським часом становлять $75,49 за барель, що на $0,18 (0,2%) нижче за ціну на закриття попередньої сесії. У четвер ці контракти здорожчали на $2,47 (3,4%) – до $75,67 за барель.

Ціна ф’ючерсів на нафту WTI на липень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) опустилася в п’ятницю вранці на $0,16 (0,2%) і становить $70,46 за барель. За підсумками попередньої сесії вартість контрактів збільшилася на $2,35 (3%) – до $70,62 за барель.

Керівництво Федрезерву в середу прийняло рішення не змінювати діапазону базової ставки (5-5,25% річних), проте сигналізувало про ймовірність її подальшого підвищення в поточному році для стримування зростання споживчих цін.

ЄЦБ, як і прогнозувалося, підвищив за підсумками засідання у четвер усі три ключові відсоткові ставки на 25 базисних пунктів – до максимальних рівнів за 22 роки. При цьому президент банку Крістін Лагард заявила, що поставлених цілей у боротьбі з інфляцією все ще не досягнуто. З її слів, центробанк «з великою ймовірністю» знову підніме ставки у липні.

 

enkorr.ua