Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 20.06.2023

Нафта Brent здешевшала до $75,82 за барель

Ціни на нафту опускаються у вівторок на сигналах про те, що стимулюючі заходи в Китаї недостатні для того, щоб підштовхнути до впевненого зростання економіку країни і попит на нафту.

Напередодні аналітики одразу кількох інвестбанків, включаючи Goldman Sachs Group Inc., погіршили прогнози для китайської економіки.

У вівторок Народний банк Китаю (НБК, центробанк країни) знизив базову процентну ставку за кредитами (LPR) терміном на один рік на 10 базисних пунктів (б.п.) – до 3,55% річних. Ставку за п’ятирічними кредитами зменшено до 4,2% з 4,3% річних, ідеться в повідомленні НБК. Ставки було знижено вперше з серпня 2022 року.

Вартість серпневих ф’ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures на 8:20 за київським часом у вівторок становить $75,82 за барель, що на $0,27 (0,35%) нижче за ціну на закриття попередньої сесії. У понеділок ці контракти здешевшали на $0,52 (0,7%), до $76,09 за барель.

Ціна ф’ючерсів на нафту WTI на липень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) опустилася на цей час на $0,9 (1,25%), до $70,88 за барель. Напередодні основні торги WTI не проводились через вихідний у США.

Ціни на нафту можуть завершити в мінусі другий квартал поспіль на тлі достатньої пропозиції на ринку й очікувань послаблення попиту в умовах посилення грошово-кредитної політики найбільшими світовими центробанками.

 

enkorr.ua