Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 19.03.2024

Нафта Brent здешевшала до $86,7 за барель

Ціни на нафту еталонних марок слабко знижуються вранці у вівторок, попередню сесію котирування завершили на максимумах з кінця жовтня.

Ціна травневих ф’ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures на 7:18 за київським часом становила $86,69 за барель, що на $0,20 (0,23%) нижче за показник на закриття попередньої сесії. У понеділок ціна на ці контракти збільшилась на $1,55 (1,8%), до $86,89 за барель, оновивши рекорд із 31 жовтня минулого року.

Котирування ф’ючерсів на нафту WTI на квітень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) на вказаний час знизилися на $0,14 (0,17%) і становили $82,58 за барель. За підсумками минулої сесії контракт здорожчав на $1,68 (2,1%), до $82,72 за барель. Це найвища оцінка з 27 жовтня, пише MarketWatch.

Підтримку цін на нафту надали новини про атаки українських дронів на російські НПЗ.

За оцінками Gunvor Group, атаки торкнулися нафтопереробних потужностей обсягом 600 тис. барелів на добу (б/д). Аналітики JP Morgan Chase оцінюють цей показник у 900 тис. б/д.

Крім того, ринок підтримали повідомлення про активніше, ніж очікувалося, зростання промислового виробництва в Китаї у січні-лютому – на 7% у річному вираженні, що стало рекордом за три роки.

Тим часом інвестори чекають на підсумки березневого засідання Федеральної резервної системи (ФРС), яке завершиться в середу.

«Перспектива яструбиних коментарів і економічних прогнозів від Федрезерву може позначитися на позитивному прогнозі попиту на паливо й чинити тиск на ціни на нафту і нафтопродукти», – зазначили аналітики Zaner.

 

enkorr.ua