Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 30.06.2023

Нафта Brent здорожчала до $74,5 за барель

Нафтові котирування слабо ростуть вранці у п’ятницю після помірного підйому за підсумками попередньої сесії.

Вартість серпневих ф’ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures на 8:02 за київським часом становить $74,49 за барель, що на $0,15 (0,2%) вище за ціну на закриття попередньої сесії. У четвер ці контракти здорожчали на $0,31 (0,4%), до $74,34 за барель.

Ціна ф’ючерсів на нафту WTI на серпень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) підвищилася на цей час на $0,01 (0,01%), до $69,87 за барель. Напередодні ці контракти зросли у ціні на $0,3 (0,4%), до $69,86 за барель.

Нафта отримує підтримку за рахунок сильних статданих із США й сигналів про скорочення запасів палива в країні.

Напередодні американське Міністерство торгівлі підвищило оцінку зростання ВВП в країні у січні-березні до 2% у перерахунку на річні темпи з раніше оголошених 1,3%.

Днем раніше стало відомо, що запаси нафти в Штатах минулого тижня впали на 9,6 млн барелів замість очікуваного опитаними S&P Global Commodity Insights експертами зниження на 4,8 млн барелів.

Стримуючим чинником для нафтових котирувань є очікування подальшого посилення грошово-кредитної політики провідними центробанками світу.

Глава Федрезерву Джером Пауелл заявив раніше цього тижня, що більшість керівників американського Центробанку вбачають можливість ще як мінімум двох підвищень базової процентної ставки. Голова Європейського центрального банку Крістін Лагард, у свою чергу, повідомила про високу ймовірність підйому ставок у єврозоні в липні.

 

enkorr.ua