Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 15.12.2023

Нафта Brent здорожчала до $76,96 за барель

Ціни на нафту продовжують підвищуватись у п’ятницю після підйому на 3% за підсумками попередніх торгів і завершують у плюсі перший тиждень із останніх восьми.

Вартість лютневих ф’ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures за даними на 7:20 за київським часом становить $76,96 за барель, що на $0,35 (0,46%) вище, ніж на закриття попередньої сесії. У середу ціна цих контрактів збільшилася на $2,35 (3,2%), до $76,61 за барель.

Ф’ючерси на нафту WTI на січень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) здорожчали на цей час на $0,31 (0,43%), до $71,89 за барель. За підсумками попередніх торгів вартість цих контрактів зросла на $2,11 (3%), до $71,58 за барель.

Цього тижня Brent здорожчала майже на 2%, WTI – на 0,9%.

Підтримку нафтовому ринку напередодні надало суттєве послаблення долара США на очікуваннях різкого зниження базової процентної ставки Федеральної резервної системи (ФРС) наступного року.

Ослаблення долара підвищує привабливість сировинних товарів для власників інших валют.

Сигнали від ФРС призвели до підвищення апетиту до ризику на світових ринках, і трейдери практично проігнорували зниження Міжнародним енергетичним агентством (МЕА) прогнозу глобального попиту на нафту на 2023 рік, зазначає Market Watch.

Після довгого зниження котирувань трейдери почали закривати «короткі» позиції, і це підтримало зростання ринку, каже Оле Хансен, який відповідає за стратегію на сировинних ринках у Saxo Bank. «Падіння цін на нафту, яке, як вважають в ОПЕК, було викликане перебільшеними побоюваннями щодо перспектив попиту, стало ключовим чинником, який дозволив ФРС дати сигнал про те, що цикл посилення політики завершено», – зазначає аналітик Price Futures Group Філ Флінн.

Більшість керівників ФРС очікує на три зниження ставки наступного року, і «ці очікування штовхають угору як фондові, так і сировинні ринки», каже експерт.

 

enkorr.ua