Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 06.02.2024

Нафта Brent здорожчала до $78,16 за барель

Ціни на нафту еталонних марок піднімаються вранці у вівторок, продовжуючи помірне зростання на геополітичних ризиках та сильних статданих із США.

Ціна квітневих ф’ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures на 8:15 за київським часом становить $78,16 за барель, що на $0,17 (0,22%) вище за показник на закриття попередньої сесії. У понеділок ці контракти зросли у ціні на $0,66 (0,9%), до $77,99 за барель, повідомляє «Інтерфакс».

Котирування ф’ючерсів на нафту WTI на березень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) до вказаного часу зросли на $0,14 (0,19%) і становили $72,92 за барель. За підсумками минулої сесії вони підвищилися на $0,5 (0,7%) – до $72,78 за барель.

Учасники ринку продовжують стежити за ситуацією на Близькому Сході, де американські та британські війська за підтримки союзників продовжують завдавати ударів по позиціях хуситів. Іранська влада засудила такі удари.

“Головні побоювання пов’язані з можливістю ширшого конфлікту або залучення до нього Ірану, яке може серйозно зашкодити постачанню нафти через Ормузьку протоку”, — зазначив керуючий директор Tyche Capital Advisors Тарік Захір.

Позитивним чинником для нафти стали сильніші, ніж очікувалося, американські статдані, опубліковані напередодні.

Як повідомлялося, індекс ділової активності у сфері послуг США (ISM Services) у січні зріс до 53,4 пунктів порівняно з переглянутими 50,5 пунктами місяцем раніше, повідомив Інститут управління поставками (ISM). Значення індикатора виявилося кращим за консенсус-прогноз, який передбачав зростання до 52 пунктів.

Значення вище 50 пунктів свідчить про посилення ділової активності у сфері послуг, нижче – про її ослаблення. ISM Services тримається вище цього значення 13 місяців поспіль, а за останні 44 місяці він опускався нижче цієї позначки лише один раз, у грудні 2022 року.

 

enkorr.ua