Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 25.03.2024

Нафта Brent здорожчала до $85,32 за барель

Ціни на нафту еталонних марок у понеділок підвищуються після зниження наприкінці минулого тижня через посилення геополітичної напруженості й стурбованості трейдерів щодо ймовірних перебоїв із постачаннями на світовий ринок.

Ціна червневих ф’ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures за даними на 7:08 за київським часом становила $85,32 за барель, що на $0,49 (на 0,6%) вище за показник на закриття попередньої сесії. У п’ятницю ці контракти здешевшали на $0,41 (на 0,5%) – до $84,83 за барель.

Котирування ф’ючерсів на нафту WTI на травень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) вранці зросли на $0,5 (на 0,6%) – до $81,13 за барель. За підсумками минулої сесії ціна на ці контракти знизилася на $0,44 (на 0,5%) і становила $80,63 за барель.

Рада безпеки ООН у п’ятницю не ухвалила проєкту резолюції США щодо підтримки дипломатичних зусиль, які можуть призвести до припинення вогню в секторі Газа, через вето рф й Китаю.

Тим часом єменські хусити в суботу запустили чотири протикорабельні балістичні ракети в район нафтового танкера Huang Pu, що належить Китаю і йшов у Червоному морі під панамським прапором, повідомило Центральне командування ЗС США.

У довгостроковій перспективі чинниками, що сприяють підйому котирувань, залишаються збереження обмежень на видобуток країнами ОПЕК+ та атаки українських дронів на російські НПЗ, які, за оцінкою низки експертів, призвели до скорочення обсягів нафтопереробки в країні на понад 10%, пише Trading Economics.

 

enkorr.ua