Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 28.03.2024

Нафта Brent здорожчала до $85,76 за барель

Нафта дорожчає у четвер після двох днів зниження котирувань, чому сприяли дані про запаси палива у США, повідомляє Trading Economics.

Ціни на нафту в середу трохи знизилися, але враховуючи «короткий» святковий тиждень і наближення завершення першого кварталу, «невелика слабкість» ринку не дивна, вважає аналітик Tyche Capital Advisors Тарік Захір, якого цитує MarketWatch.

Котирування червневих ф’ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures за даними на 7:05 за київським часом становили $85,76 за барель, що на $0,35 (на 0,4%) вище за рівень на закриття ринку на день раніше. У середу ці контракти здешевшали на $0,22 (на 0,3%) – до $85,41 за барель.

Ціна ф’ючерсів на нафту WTI на травень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) вранці зросла на $0,42 (на 0,5%) – до $81,77 за барель. За підсумками попередніх торгів вартість цих контрактів зменшилася на $0,27 (на 0,3%) і становила $81,35 за барель.

NYMEX й ICE Futures будуть закриті 29 березня у зв’язку зі Страсною п’ятницею.

Як повідомило Міністерство енергетики США у середу, запаси нафти в країні минулого тижня збільшилися на 3,16 млн барелів. Експерти очікували зниження на 1,275 млн барелів.

Проте ця інформація позитивно вплинула на ринок, оскільки у вівторок Американський інститут нафти (API) опублікував дані, згідно з якими запаси за минулий тиждень зросли більш значно – на 9,4 млн барелів. API отримує інформацію від операторів НПЗ, нафтосховищ і трубопроводів на добровільній основі.

Крім того, нафтовий ринок продовжує стежити за геополітичною ситуацією і чекає на новини від ОПЕК+.

Держави коаліції, які проведуть чергову зустріч 3 квітня, ймовірно, збережуть діючі обмеження видобутку, оскільки в ОПЕК+ поки не бачать потреби змінювати обсяги виробництва, вважають експерти.

 

www.me.gov.ua