Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 14.10.2022

Нафта Brent здорожчала до $94,6 за барель

Ціни на нафту трохи підвищуються на торгах у п’ятницю, але завершують тиждень у мінусі.

Тиск на ринок зростає очікування, що посилення грошово-кредитної політики Федеральною резервною системою (ФРС) призведе до спаду в американській економіці й послаблення попиту на енергоносії.

Побоювання ринку посилилися після публікації напередодні даних Мінпраці США, які показали повільніше, ніж очікувалося, послаблення темпів інфляції. Тепер трейдери чекають різкого підйому ставки Федрезервом на кожному з двох засідань поточного року, зазначає агентство Bloomberg.

Вартість грудневих ф’ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures на 8:05 за київським часом у п’ятницю становить $94,6 за барель, що на $0,03 (0,03%) вище за ціну на закриття попередньої сесії. За підсумками торгів у четвер ці контракти здорожчали на $2,12 (2,3%), до $94,57 за барель.

Ціна ф’ючерсів на нафту WTI на листопад на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) піднялася на цей час на $0,08 (0,09%), до $89,19 за барель. На час закриття попередніх торгів вартість цих контрактів збільшилася на $1,84 (2,1%), до $89,11 за барель.

Підтримку ринку в четвер надали дані Міністерства енергетики США про несподіване різке скорочення запасів дистилятів у країні. Резерви минулого тижня знизилися на 4,85 млн барелів, тоді як експерти очікували їх збільшення на 2 млн барелів.

Запаси нафти в країні зросли на 9,88 млн барелів, бензину – на 2,02 млн барелів.

«Трейдери починають серйозно турбуватися у зв’язку зі зниженням запасів дистилятів, враховуючи, що наближається зимовий сезон, – зазначає головний аналітик The Price Futures Group Філ Флінн, слова якого наводить Market Watch. – Спад на ринку, зумовлений очікуваннями подальшого підйому ставки ФРС і зміцнення долара, змінився зростанням у четвер, коли ринок усвідомив той факт, що запаси дистилятів перебувають на небезпечно низькому рівні».

 

/enkorr.ua