Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 21.07.2021

Нафта дешевшає на тлі даних про зростання запасів у США

Ціни на нафту знижуються в середу, 21 липня, на тлі даних про несподіване зростання запасів у США за підсумками минулого тижня.

Як передає Укрінформ, про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість вересневих ф’ючерсів на Brent на лондонській біржі ICE Futures становить $68,91 за барель, що на $0,44 (0,63%) нижче ціни на закриття попередньої сесії.

Ціна ф’ючерсів на WTI на вересень на електронних торгах нью-йоркської товарної біржі NYMEX знизилася на $0,44 (0,65%) – до $66,76 за барель. Попередні торги за еталонами завершилися на рівні $69,35 та $67,2 відповідно.

Дані Американського інституту нафти (API), опубліковані у вівторок, вказали на зростання запасів сировини в США за минулий тиждень на 806 тисяч баррелів. Експерти прогнозували скорочення на 4,5 млн баррелів.

«Ціна сьогодні й, можливо, завтра залежатиме від даних про запаси нафти в США. Але головною темою буде угода ОПЕК+ щодо збільшення поставок нафти на 400 тис. б/д на місяць залежно від того, чи втримається відновлення попиту на тлі посилення пандемії», – сказав аналітик Commonwealth Bank Вівек Дхар.

Угода групи ОПЕК+ щодо збільшення пропозиції на 400 тис. б/д щомісяця в період із серпня до грудня, привела до падіння цін у понеділок. Воно було посилено зростанням побоювань із приводу попиту в умовах, коли Дельта-варіант COVID-19 набирає обертів на таких великих ринках, як США, Великобританія та Японія.

ukrinform.ua