Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 01.10.2021

Нафта дешевшає напередодні зустрічі ОПЕК+

Ціни на нафту знижуються у п’ятницю, 1 жовтня, напередодні майбутньої зустрічі ОПЕК+, на якій виробники можуть ухвалити рішення про збільшення видобутку в листопаді.

Як передає Укрінформ, про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість грудневих ф’ючерсів на Brent на лондонській біржі ICE Futures становить $78,08 за барель, що на $0,23 (0,29%) нижче ціни станом на закриття попередньої сесії.

Ціна ф’ючерсів на WTI на листопад на електронних торгах нью-йоркської товарної біржі NYMEX знизилася на $0,24 (0,32%) – до $74,79 за барель. Попередні торги за стандартами завершилися на рівні $78,31 і $75,03 відповідно.

Увага ринку наразі прикута до запланованої на наступний понеділок зустрічі ОПЕК+, на якій виробники обговорять, чи збільшувати в листопаді і грудні нафтовидобуток на понад 400 тис. бар./добу (б/д).

Чотири джерела в ОПЕК+ повідомили, що група розглядає таку можливість без зазначення подробиць про обсяги або дати в умовах, коли чорне золото торгується приблизно на рівні 3-річного максимуму і тиску з боку споживачів, який увесь час зростає, з метою збільшення пропозиції.

«Очікувана в понеділок зустріч ОПЕК+ матиме вирішальне значення для спрямування цін на нафту на наступному тижні. Збільшення видобутку понад раніше узгоджених 400 тис. бар./добу в короткостроковій перспективі призведе до певного полегшення», – наголосив Хоуї Лі, економіст сінгапурського банку OCBC.

В умовах глобального зростання цін на природний газ виробники електроенергії переходять на мазут або дизельне пальне замість газу, що спричиняє зростання цін на нафту. Генератори в Пакистані, Бангладеш і на Близькому Сході вже розпочали процес переходу на інші види палива.

ukrinform.ua