Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 17.01.2022

Нафта дорожчає через обмежену пропозицію

Ціни на нафту зросли в понеділок, 17 січня, через слабку пропозицію на тлі обмеженого виробництва групою ОПЕК+, а світовий попит не постраждав від швидкого поширення штаму Омікрон.

Як повідомляє Укрінформ, про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість бареля березневої нафти Brent на 9:15 за Києвом становила $86,44 (+0,44%). Барель лютневої нафти WTI торгувався по $83,78 (+0,58%). Попередні торги по еталонах завершилися на рівні $86,06 і ​​$83,30 відповідно.

Активне скуповування нафти, викликане перебоями в поставках і ознаками того, що варіант Омікрон не буде таким руйнівним, як передбачалося раніше, підштовхнуло деякі сорти сирої нафти до багаторічних максимумів.

Група ОПЕК+ поступово послаблює обмеження видобутку, введені після падіння попиту в 2020 році. Але багато виробників не здатні збільшити пропозицію, а інші побоюються перекачувати надто багато нафти, пам’ятаючи про проблеми, пов’язані з COVID-19.

За словами Тошитака Тазава, аналітика Fujitomi Securities Co Ltd, побоювання щодо обмежень пропозиції переважують новини про можливе вивільнення нафти з резервів Китаю.

Джерела повідомили агентству Reuters, що Китай планує вивільнити сировину зі стратегічного нафтового запасу під час новорічних свят за місячним календарем у період з 31 січня до 6 лютого у рамках плану, узгодженого Сполученими Штатами з іншими найбільшими споживачами щодо зниження світових цін.

 

www.ukrinform.ua