Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 04.02.2022

Нафта дорожчає через високий попит та снігопади у США

Ціни на нафту продовжують зростати в п’ятницю, 4 лютого, після стрибка напередодні, підтримку ринку надають побоювання недостатньої пропозиції на тлі попиту, що активно відновлюється, а також звичайні снігопади в США.

Як повідомляє Укрінформ, про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість бареля квітневої нафти Brent до 9:15 за Києвом становила $91,47 (+0,4%). Барель березневої нафти WTI торгувався за $90,78 (+0,56%). Попередні торги за еталонами завершилися на рівні $91,11 і $90,72 відповідно.

Обидва еталонні контракти наближаються до свого сьомого тижневого приросту поспіль.

Підтримку нафтового ринку продовжують надавати побоювання недостатньої пропозиції на тлі активно відновлюючого попиту. Чинниками ризику для пропозиції є геополітична напруженість у Східній Європі та на Близькому Сході, а також той факт, що багато країн ОПЕК+ досі не змогли збільшити видобуток до узгодженого рівня.

Тим часом, рясні снігопади в США також підтримують ціни на нафту, оскільки в Штатах зростає попит на паливо для опалення будинків і підприємств.

«Нафта WTI піднялася вище за рівень $90/бар. після того, як арктичні повітряні маси дійшли до Техасу і порушили нафтовидобуток у Пермському басейні», – сказав Едвард Мойя, старший ринковий аналітик брокерської фірми OANDA.

Потужний зимовий шторм пронісся центральними та північно-східними штатами у четвер. Він приніс із собою сильний сніг та ожеледицю, зробивши автомобільні поїздки небезпечними або навіть неможливими. На тлі розгулу стихії було відключено електрику для тисяч домогосподарств та промислових об’єктів та закрито школи у кількох штатах.

Обмежені запаси нафти підштовхнули 6-місячну ринкову структуру WTI до різкого беквордування на рівні $8,08/бар., що на $0,07 менше 8-річного максимуму $8,15/бар. Це спонукає трейдерів забирати нафту зі сховищ для швидкого продажу, оскільки це приносить більший прибуток, ніж продаж через кілька місяців.

 

www.ukrinform.ua