Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 18.11.2022

Нафта дорожчає після різкого зниження цін напередодні

Ціни на нафту піднімаються у п’ятницю, 18 листопада, після різкого зниження напередодні на тлі слабких очікувань стосовно перспектив попиту.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє enkorr.

Вартість січневих ф’ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures становить $90,27 за барель, що на $0,49 (0,55%) вище за ціну на закриття попередньої сесії. За підсумками торгів у четвер ці контракти здешевшали на $3,08 (3,3%), до $89,78 за барель.

Ціна ф’ючерсів на нафту WTI на грудень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) піднялася на $0,67 (0,82%), до $82,31 за барель. На час закриття попередніх торгів вартість цих контрактів зменшилася на $3,95 (4,6%), до $81,64 за барель.

З початку цього тижня Brent втратила близько 6%, WTI – 7,5%.

Зниженню цін сприяють слабкі очікування трейдерів щодо перспектив споживання нафти. Експерти не сподіваються на швидке відновлення попиту на паливо в Китаї, де відновилося зростання захворюваності на COVID-19. Крім того, аналітики JPMorgan Chase & Co. прогнозують «м’яку рецесію» в економіці США наступного року через піднесення базової процентної ставки Федеральною резервною системою (ФРС).

«Нафтовий ринок не може не брати до уваги перспективи попиту, що погіршуються, у двох найбільших економіках світу. Попит залишається низьким, навіть попри наближення вступу в силу ембарго на постачання російської нафти у Євросоюз», – зазначив головний аналітик з енергетичного сектору Oanda Corp. Едвард Мойя.

 

www.ukrinform.ua